Maaslandse Kruiden

Maaslandse kruiden

In 2012 werd het Maaslands Kruidenzout volledig restyled. Proef ze nu!

 

Kruidig genieten in het Maasland

Daar waar de Maas België van Nederland scheidt, ligt een ongeëvenaard waterparadijs. De kronkelende stroom heeft een vallei gecreëerd waar het zalig vertoeven is. Ongerepte natuurreservaten, rimpelloze grindplassen, maar ook dichte bossen, heidevelden en vennen vormen een onuitputtelijke bron van plezier en ontspanning. Hier stroomt de Maas als een blauwe draad doorheen je vakantie en volg je het ritme van de stroom… Gezien de Maas regelmatig overstroomt, blijft er een voedzame sliblaag achter waardoor er in het Maasland een grote variatie aan kruiden mogelijk is. De Maas breng vele zaden mee, en door de eeuwen heen zijn er zo veel verschillende terechtgekomen op de oevers. Dankzij het gunstige microklimaat in de Maasvallei kunnen deze kruiden goed gedijen!

 

Maaslands Kruidenzout: de oorsprong

Het recept is afkomstig van Francesco Catalano, kruidenspecialist en eigenaar van De Koetsier.

 

Maaslands Kruidenzout in een nieuw jasje

Vanaf nu is de volledig restylede kruidenmolen beschikbaar! De mengeling is een uitgekiende dosis van: Tijm, wilde marjolein, laurier, salie en kaasjeskruid, afgevuld met zeezout en peper.

 

Wil je het Kruidenzout en de regio Maasland nu al ontdekken? Bekijk dan de QR – code op het zoutpotje of op youtube: Maaslandse kruiden in het hart van Europa.